استحصال خاویار برای نخستین بار در خراسان رضوی در سبزوار
برای نخستین بار در خراسان رضوی استحصال خاویار در مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در روستای رباط سرپوش سبزوار انجام شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر جهاد کشاورزی سبزوار در این مراسم گفت: هم اینک پنج مزرعه پرورش ماهیان خاویاری با ظرفیت اسمی تولید سالانه ۶۰ تن در این شهرستان فعالیت دارند که ۲۵ هزار قطعه بچه ماهی خاویاری شامل انواع فیل ماهی، سیبری و ازون برون در یک دهه اخیر در این مراکز پرورشی رهاسازی شده است.
علی اصغر امانیان افزود: با کمک استان های شمالی کشور کار استحصال خاویار با تهیه زیر ساخت های مورد نیاز در محل مزرعه پرورش ماهیان خاویاری آقای هواخواه از نخستین پرورش دهندگان خاویار در استان خراسان رضوی انجام شد و به دنبال ایجاد یک مرکز استحصال با توجه به حجم ماهیان خاویاری در منطقه هستیم .
وی گفت:طرح مجتمع پرورش ماهیان خاویاری سبزوار نیز با استفاده از آب رودخانه کالشور به ظرفیت نهایی سالانه ۶۰ تن گوشت و ۱.۵ تن خاویار در دست ساخت است.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار افزود: با هدف تکمیل زنجیره ارزش و حمایت از تولید آبزیان، کارخانه تخصصی تولید خوراک کنسانتره آبزیان در شهرستان راه اندازی شده است و نیز یک کارخانه فرآوری آبزیان در ماه آتی وارد خط تولید می شود.
امانیان گفت:شهرستان سبزوار با تولید سالانه سه هزار و ۳۰۰ تن ماهی سردابی و گرمابی، حدود ۳۰ درصد تولید ماهی استان خراسان رضوی را در اختیار دارد و در سالیان گذشته همواره رتبه نخست تولید شیلات در این استان را کسب کرده است.
او افزود:این شهرستان همچنین در حوزه تولید ماهیان خاویاری در خراسان رضوی پیشگام است و هم اینک پنج واحد پرورش خاویار در این شهرستان فعال است که تولیدات آنها علاوه بر عرضه در بازار داخلی به کشورهای آسیای میانه و حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
مدیرکل دفتر بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی آبزیان سازمان شیلات نیز گفت: هم اینک ۱۷۷ مزرعه در زمینه پرورش ماهیان خاویاری در کشور فعالیت می کنند که ۱۴۷ مزرعه دارای پروانه هستند و ۳۰ مزرعه نیز در قالب طرح مشاغل خانگی در سطح کشور به تولید ماهیان خاویاری مشغولند.
ناصر کرمی راد افزود: پارسال ۱۶ تن خاویار پرورشی در سطح کشور استحصال و سه هزار و ۲۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری تولید شد که با صدور این اقلام ارزآوری خوبی نصیب کشور شد.
وی گفت: سازمان شیلات، توسعه پرورش ماهیان خاویاری را با توجه به شرایط اقلیمی مناطق مورد توجه قرار داده است که در همین راستا در مرحله دوم طی بازه ۱۰ ساله، بسته ای سرمایه گذاری طراحی شده که دستاورد آن تولید ۲۰ هزار تن گوشت و ۱۴۰ تن خاویار خواهد بود.